Jopa pieni muutos polttoaineen kulutuksessa voi nostaa kustannuksia. Lisäksi kesällä saatat ajaa pidempiä matkoja lomaillessasi tai liikkuessasi muuten vain.

Tästä syystä auto kannattaa tarkastaa huolellisesti ennen kesän matkoille lähtemistä. Talven jälkeen moottori saattaa olla öljyn sekaan joutuneen noen, lian, veden tai polttoaineen saastuttama. Nämä aineet heikentävät öljyn voiteluominaisuuksia, joten öljy kannattaa tarkastaa ja vaihtaa ennen pitkälle matkalle lähtemistä.

Suunnittelu on avain taloudelliseen ajamiseen

Säännöllisen huollon lisäksi myös taloudellinen ajaminen kesäaikaan on hyödyksi autoille ja niiden moottoreille. Voit vähentää polttoaineen kulutusta välttämällä nopeita jarrutuksia, tarpeettomia kiihdytyksiä, tyhjäkäyntiä ja ajamista ruuhkassa. Kiertoteiden välttämiseksi reitti kannattaa suunnitella etukäteen ja käyttää GPS-navigaattoria. Jos sinulla ei ole sellaista, pyydä matkustajia auttamaan navigoinnissa.

Etsi oikea öljy autoasi varten

Mobil 1™ -verkkosivulta löydät helppokäyttöisen öljynvalitsintyökalun, joka auttaa valitsemaan oikean moottoriöljyn autosi merkin ja mallin perusteella.
 
Monet autonvalmistajat suosittelevat synteettisten voiteluaineiden käyttöä, sillä ne voitelevat käyttölämpötilasta ja -asteesta riippumatta. Ne pienentävät moottorin kitkaa ja suojaavat moottoria rikkoutumiselta. Sinun tulee kiinnittää huomiota valitsemasi moottoriöljyn määrään ja laatuun, sillä sen vaikutus polttoaineen kulutukseen on suora.

ExxonMobilin loma-tarkistuslista:

Puhdas, hyvin huollettu auto on turvallisempi, mukavampi ja kuluttaa vähemmän polttoainetta. Ajotavallasi on myös vaikutusta kulutukseen. Mitä kesälomamatkalle valmistauduttaessa pitäisi ottaa huomioon?
 
 • Tarkista renkaiden tyyppi, rengaspaineet ja pyöränkulmat ennen matkalle lähtöä.
 • Autosi kannattaa myös pestä ennen lähtöä. Pese se huolellisesti päältä ja alta. Kuivaa ja vahaa pinta pesun jälkeen. Imuroi ja pese auto sisältä. Muista pestä tuulilasi ja muut ikkunat sisäpuolelta.
 • Tarkista tuulilasinpyyhkijät. Jos pyyhkijät ovat kuluneet, vaihda ne. Täytä tuulilasin pesunestesäiliö.
 • Varmista, että jäähdytysjärjestelmässä on riittävästi jäähdytysnestettä kuumien kesäpäivien varalle.
 • Tarkista moottorin ilmansuodattimen kunto katsomalla, onko paperisuodatin muuttunut tummemmaksi. Vaihda suodatin tarvittaessa. Ilmansuodatin on hyvä vaihtaa vuosittain.
 • Testaa jarrusi. Jarruneste pitäisi vaihtaa vähintään kahden vuoden välein, voit pyytää huoltokorjaamoasi tekemään tämän puolestasi.
 • Tarkista moottorisi öljyn taso. Täytä tai vaihda öljy uuteen, voit pyytää huoltokorjaamoasi tekemään tämän puolestasi. Käytä autonvalmistajan suosittelemaa öljyä.
 • On helpompi olla taloudellinen, jos suunnittelee etukäteen. Valitse reittisi etukäteen. Kiinnittämällä huomiota ohjaamiseen voit välttää äkkijarrutukset ja tarpeettomat kiihdytykset.
 
 • Talviajovinkkejä

  Paikoissa, joissa voi olla erityisen kylmää säätä, kannattaa käyttää synteettistä öljyä voidaksesi ajoneuvosi.

  Lisätietoja
 • Ajaminen Euroopassa

  Eurooppalainen ajomatka on erinomainen vaihtoehto säännölliseen lomaan. Voit olla varma, että sinulla on miellyttävä matka, jos suunnittelet reitin etukäteen.

  Lisätietoja