Synteettinen voiteluaine sisältää jalostetumpia perusaineita kuin perinteiset mineraaliöljyt, jolloin saat parempaa suojausta ja suorituskykyä. Synteettiset moottoriöljyt tarjoavat monia etuja, jotka pitävät moottorin toiminnassa parhaalla suorituskyvyn tasolla vuosia.

Jotta voimme ymmärtää synteettisiä moottoriöljyjä, meidän tulee tutustua öljyjen alkuperään. Voiteluaineita on kahta perustyyppiä: perinteisiä mineraaliöljyjä, joita on käytetty jo pitkään synteettisiä voiteluaineita, joiden suosio kasvaa.

Molemmat tehdään raakaöljystä, jota saadaan maaperästä. Ero on siinä, että synteettiset öljyt tehdään kehittyneemmillä jalostusprosesseilla ja ne ovat puhtaampia ja laadukkaampia kuin perinteiset mineraaliöljyt. Paitsi, että näin voidaan poistaa enemmän raakaöljyn epäpuhtauksia, niiden avulla öljyn yksittäiset molekyylit voidaan räätälöidä modernien moottoreiden tarpeisiin. Nämä muokatut molekyylit tarjoavat enemmän suojaa ja suorituskykyä.

 • Myyttejä synteettisistä öljyistä

  Lue totuus synteettisiä öljyjä ja ajoneuvoasi koskevien yleisimpien harhakäsitysten taustalla.

 • Synteettisten ja perinteisten öljyjen erot

  Auton moottori on monimutkainen kone, jonka satoihin liikkuviin osiin kohdistuu vaihtelevia lämpötilaolosuhteita ja erilaisia kuormitustekijöitä. Valitsemasi öljyn täytyy pystyä takaamaan moottorin suorituskyky näistä tekijöistä riippumatta ja suojaamaan moottoria.

 • Mobil™ moottoriöljyt

  Löydä oikea moottoriöljy juuri sinun autoosi Mobil 1™ täyssynteettisistä öljyistä, sisältäen uusimman ESP vähäpäästöisiä tuotteita koskevat vaatimukset.

 • Miksi kannattaa valita synteettinen moottoriöljy?

  Auton moottori on monimutkainen kone, jonka satoihin liikkuviin osiin kohdistuu vaihtelevia lämpötilaolosuhteita ja eri kuormitustekijöitä. Valitsemasi öljyn täytyy pystyä takaamaan moottorin suorituskyky näistä tekijöistä riippumatta ja suojaamaan moottoria.