Myytti: Moottori tulee ajaa sisään perinteisellä öljyllä ja siirtyä sitten Mobil 1™ kaltaiseen synteettiseen öljyyn.

Totuus:
Mobil 1™:n käytön uusissa ajoneuvoissa voi aloittaa koska tahansa. Aiemmin moottorin sisäänajo oli tarpeen, jotta moottorin sisältä saatiin poistettua koneistusjäämät ja työstöjäljet, ja että venttiilit ja renkaat istuivat paremmin paikalleen. Nykyiset moottorit on rakennettu paremmilla toleransseilla, tarkemmalla koneistuksella ja puhtaammissa tiloissa kuin 10 tai 20 vuotta sitten. Nykyinen moottorinvalmistustekniikka ei vaadi sisäänajoa maaöljypohjaisella moottoriöljyllä.

---

Myytti:
Mobil 1:n käyttö kumoaa uuden autoni takuun.

Totuus: Mobil 1 ei kumoa autojen takuuta lukuun ottamatta Mazdan wankel-moottoria, johon Mazda ei suosittele mitään synteettistä moottoriöljyä. Mobil 1 ylittää moottoriöljyjen API- ja ILSAC-vaatimukset uusille ajoneuvoille. Jos olet asiasta epävarma, tarkista ajoneuvon ohjekirja tai ota yhteyttä sen valmistajaan. Koska useimpien autojen takuu edellyttää lyhyempiä huoltovälejä kuin Mobil 1:n avulla on mahdollista, ExxonMobil suosittaa noudattamaan ohjekirjan huoltovälejä auton takuuaikana. Oikeat voiteluainevaatimukset ja huoltovälit on merkitty huolto-ohjekirjaan.

---

Myytti:
Moottori tulee huuhtoa ennen vaihtamista Mobil 1™:een.

Totuus: Mitään erityistä valmistelua ei tarvita, kun vaihdetaan perinteisestä moottoriöljystä Mobil 1:een.

---

Myytti:
Mobil 1 vaatii erityisen öljynsuodattimen. 

Totuus: Vaikka ExxonMobil suosittelee käyttämään laadukasta suodatinta, voit käyttää samaa öljynsuodatinta kuin mineraaliöljynkin kanssa.

---

Myytti:
Mobil 1 vuotaa pois vanhempien autojen tiivisteistä.

Totuus: Mobil 1 ei aiheuta vuotoja. Itse asiassa uusi Mobil 1 on testattu kymmeniä kertoja erilaisissa teollisuudenalan ja laitevalmistajien (OEM) testeissä, jotta sen tiivistyskyky on voitu todistaa. Se on täysin yhteensopiva niiden elastomeerien kanssa, joita käytetään autoissa tiivisteiden valmistukseen. Jos vanhempi moottori on hyvässä kunnossa eikä vuoda öljyä, Mobil 1 tarjoaa samat edut kuin käytettäessä sitä uudessa moottorissa. ExxonMobil suosittelee vuotojen korjaamista ennen Mobil 1:n käyttöä. ExxonMobil suosittelee myös noudattamaan öljyn valinnassa auton valmistajan ohjekirjan suosituksia.
 • Synteettisten ja perinteisten öljyjen erot

  Auton moottori on monimutkainen kone, jonka satoihin liikkuviin osiin kohdistuu vaihtelevia lämpötilaolosuhteita ja erilaisia kuormitustekijöitä. Valitsemasi öljyn täytyy pystyä takaamaan moottorin suorituskyky näistä tekijöistä riippumatta ja suojaamaan moottoria.

 • Moottoriöljyt

  Löydä oikea moottoriöljy juuri sinun autoosi Mobil 1™ täyssynteettisistä öljyistä, sisältäen uusimman ESP vähäpäästöisiä tuotteita koskevat vaatimukset.

 • Mitä synteettiset öljyt ovat?

  Moottoriöljyissä on eroja. Ehkä jo tiedät, että synteettiset öljyt ovat perinteisiä öljyjä tehokkaampia. Mutta mitä eroa on synteettisillä sekoiteöljyillä ja täyssynteettisillä öljyillä?

 • Miksi kannattaa valita synteettinen moottoriöljy?

  Auton moottori on monimutkainen kone, jonka satoihin liikkuviin osiin kohdistuu vaihtelevia lämpötilaolosuhteita ja eri kuormitustekijöitä. Valitsemasi öljyn täytyy pystyä takaamaan moottorin suorituskyky näistä tekijöistä riippumatta ja suojaamaan moottoria.