Aston Martin Red Bull Racing

Mobil 1™ -moottoriöljyn on täytettävä kaksi tärkeää tehtävää pitääkseen Grand Prix -moottorin toimintakuntoisena. Ensiksikin sen on pidettävä moottorin sisäpinnat puhtaina liasta ja kertymistä. Toisekseen sen on estettävä kulumista. Jos se onnistuu molemmissa tehtävissä, kuljettajat ja talli voivat lähteä joka kilpailuun varmoina suorituskyvystään ja voitto tähtäimessä.
 • Oletko koskaan miettinyt, miltä 5G:n kiihtyvyys tuntuu?


  Uusin Formula 1® -kausi tuo uusia haasteita. Leveämmät renkaat + lisää tiehen painavaa aerodynaamista voimaa = enemmän nopeutta, enemmän G-voimia ja enemmän rasitusta kuljettajille. Mobil 1™ -voiteluaineteknologia tekee Aston Martin Red Bull Racingistä nopeamman, joten Maxin on oltava vahvempi.
 • Tuomme voittoisan teknologian kilparadoilta kadulle

  ExxonMobil on Aston Martin Red Bull Racingin virallinen teknologiakumppani. Toimitamme Formula 1® -tiimille Mobil 1™ -kilpavoiteluaineet sekä maailmanluokan teknistä tukea läpi kilpailukauden.

  Mobil 1™ -insinöörimme ovat omistautuneita suojaamaan Aston Martin Red Bull Racingin moottoreita huipputehoalueella saavutettuja korkeita lämpötiloja vastaan. Käytämme kaikkea radalla oppimaamme kehittäessämme Mobil 1 -moottoriöljyjä, jotka auttavat suojaamaan autosi moottoria.
 • Äärimmäisyyksien määrittämä laji

  Mobil 1 -voiteluaineet auttavat tekemään Aston Martin Red Bull Racingistä entistäkin nopeamman, mikä korostaa jokaiseen kisaan liittyviä äärimmäisyyksiä entisestään. Formula 1® -sarjassa niin kuljettajat, kilpa-autot kuin voiteluaineetkin viedään aina äärirajoilleen.

  124 raskaan sarjan iskua
  Kuljettajat kokevat G-voimia, jotka vastaavat 124:aa raskaan sarjan nyrkkeilyiskua.

  370km/h
  Joillakin radoilla kilpa-autot voivat saavuttaa jopa nopeuden 370 km/h.

  300º Celsiusastetta
  Moottorioljyn tulee kestaa jopa 300 ºC:n lampotiloja.

Kilpa-auto: Red Bull RB13

Formula 1 -luokan maailmanmestaruussarjan kilpa-auton moottori voi käydä jopa 15 000 kierrosta minuutissa, ja sen vaihdelaatikko voi joutua kestämään jopa 3 000 vaihtoa kilpailun aikana ja sen moottoriöljy altistua jopa 300 °C:n lämpötilalle. Tällaiset olosuhteet eivät tee työstämme helppoa. Mobil 1 -voiteluaineet erottavat ja viilentävät yli 300 liikkuvaa osaa, kestävät moottorivoimia, jotka ovat tuhansia kertoja painovoimaa suurempia, sekä suojaavat rasituksilta, joita 900 hyötyhevosvoiman (hv) auto tuottaa. Mobil 1™ ja Aston Martin Red Bull Racing toimivat yhdessä saadakseen tämän kaiken aikaan – ja kumppanuutemme kilparadoilla auttaa meitä kehittämään myös tieliikennekäyttöön sellaisia tuotteita, joiden avulla moottorisi toimii parhaalla mahdollisella tavalla vuodesta toiseen.
 
ExxonMobil on Aston Martin Red Bull Racingin virallinen teknologiakumppani. Toimitamme Formula 1® -tiimille Mobil 1™ -kilpavoiteluaineet sekä maailmanluokan teknistä tukea läpi kilpailukauden.

David Tsurusaki
Moottoriurheiluteknologian johtaja, ExxonMobil
Jokaisen komponentin tulee kestää mahdollisimman pitkään. Mobil 1 suojelee moottoria vähentämällä sen 300 liikkuvan osan kitkaa ja jäähdyttämällä niitä, jotta moottori sietää huipputehoalueella vaadittuja korkeampiakin lämpötiloja. Ja jos teemme työmme kunnolla, saamme moottorista maksimaalisen suorituskyvyn. 
 • Kuljettajat

   
  Max Verstappen
  Syntymäaika: 19. tammikuuta 1997 
  Liittyi tiimiin: 2016

  Max Verstappen liittyi Aston Martin Red Bull Racingiin vuonna 2016 noustuaan raketin lailla moottoriurheilun ylimpään kärkeen. Max pääsi ensimmäisen kerran kartingauton rattiin neljän ja puolen vuoden iässä, ja hänestä kehittyikin pian taitava kuljettaja. Varhaisessa teini-iässä hän loisti paikallisissa ja kansainvälisissä kartingkilpailuissa, joissa hän toistuvasti kukisti paljon itseään kokeneempia kilpakumppaneita.

  Ensimmäisissä kahdeksassa kilpailussaan Red Bullilla hän tuli kuudesti viiden parhaan joukkoon – näistä neljä olivat vieläpä palkintopallisijoituksia.

  Hän on historian nuorin kuljettaja, joka on startannut eturivistä Formula 1:sten GP-kilpailussa, historian nuorin kuljettaja, joka on ajanut nopeimman kierroksen Formula 1:sten GP-kilpailussa ja historian nuorin kuljettaja, joka on voittanut Formula 1:sten GP-kilpailun.

  Syntymäaika: 19. tammikuuta 1997 
  @Max33Verstappen
  Adrian Newey
  Tekninen johtaja 
   
 • Kilpa-ajotiimi

   
  Aston Martin Red Bull Racing on yksi viimeisten vuosien menestyneimmistä Formula 1 -talleista. Viimeisten 12 vuoden aikana se on voittanut 52 Grand Prix -kilpailua sekä neljä kuljettajien ja neljä valmistajien maailmanmestaruutta.

  Formula 1 -osakilpailuissa menestymiseen vaadittava suuri tietomäärä ja asiantuntijuus istuvat täydellisesti Mobil 1™:n lähestymistapaan – ne molemmat perustuvat selkeälle ajattelulle, kattavalle tutkimukselle sekä teknologian ja luovuuden yhdistämiselle. Olemme ylpeitä saavutuksistamme, mutta pyrimme myös jatkuvasti tekemään uusia parannuksia. Juhlistakaamme siis menestystä: sekä mennyttä, nykyistä että tulevaa.

  Christian Horner OBE
  Tallipäällikkö

  « Mobil 1 on ollut ikoninen brändi Formula 1:ssä jo yli 30 vuoden ajan. Uuden kumppanuutemme ansiosta saamme ainutlaatuisen tilaisuuden päästä hyödyntämään ExxonMobilin ensiluokkaista asiantuntemusta. » 

  Christianin tie Formula 1:n johtopuolen korkeimmalle huipulle alkoi sillä, että hän oli kuljettaja, joka epätoivoisesti halusi kilpailla kaikkein korkeimmilla tasoilla. Kaudet Formula Renaultissa sekä Britannian Formula 3:ssa ja Formula 2:ssa auttoivat häntä lopulta tekemään omasta Arden International -tallistaan junioreiden moottoriurheilun voimanpesän.
   
  Kolme peräkkäistä kuljettajien ja tallien mestaruutta saivat Red Bullin omistajan Dietrich Mateschitzin kiinnostumaan Hornerista, ja kun Aston Martin Red Bull vuonna 2005 otti radikaalin askeleen ja perusti oman Formula 1 -tallinsa, se kutsui Hornerin johtamaan tallin toimintaa.

  @redbullracing

  Adrian Newey OBE
  Tekninen johtaja

  Newey oli 1990-luvulla nostanut sekä Williamsin että McLarenin korkeimmalle huipulle ja auttanut niitä voittamaan useita mestaruustitteleitä. Kun hän vuonna 2006 liittyi Aston Martin Red Bull Racingiin, hänen tehtävänsä oli auttaa toisintamaan tuo menestys – eikä hän pettänyt odotuksia.

  Kun kattava aerodynaaminen sääntömuutos tarjosi suunnittelijoille puhtaan pöydän vuonna 2009, Adrian ja hänen tiiminsä tarttuivat tilaisuuteen. He ovat sittemmin saavuttaneet Aston Martin Red Bull Racingille neljä kuljettajien mestaruutta ja neljä valmistajien mestaruutta.

  @redbullracing
 • Mobil 1™ moottoriöljyt

  Mobil™-tuotteet

 • Pitkä suorituskyvyn perinne moottoriurheilussa

  Mobil 1™ -moottoriöljy esiteltiin yli 40 vuotta sitten ensimmäisenä maailmanlaajuisesti saatavilla olevana täyssynteettisenä moottoriöljynä. Se on edelleen maailman johtava synteettinen moottoriöljytuotemerkki.

  Lisätietoja
 • Teknologiaa joka pullossa

  Katso videoilta ja lue, kuinka kokeneet insinöörimme kehittävät synteettisiä moottoriöljyjä ja voiteluaineita hyödyntäen ExxonMobilin viimeisintä teknologiaa.

  Lisätietoja
 • Porsche Mobil 1™ Supercup

  Mobil 1™:stä tuli kauden 2007 alussa maailman nopeimman ja arvostetuimman yhden merkin mestaruussarjan, Porsche Mobil 1 Supercupin, nimisponsori.

 • Mobil 1™ The Grid

  Mobil 1™ tarjoaa television ja netin jännittävimmän moottoriurheilun.

  Lisätietoja
 • Löydä lähin jälleenmyyjä

  Mistä Mobil™-voiteluöljyä voi ostaa? Ota selvää, mistä voit ostaa Mobil-voiteluöljyjä Suomessa kuluttajana tai yritysasiakkaana.

  Lisätietoja