Historia – Pitkä suorituskyvyn perinne moottoriurheilussa

Mobil 1 -moottoriöljyt ovat jo pitkään olleet se voiteluaine, jonka maailman vaativimmissa ja suosituimmissa moottoriurheilusarjoissa kilpailevat tallit valitsevat.
Mobil 1:n moottoriurheiluhistoria alkoi rallikilpailuilla 1970-luvun alussa. Virallisemman aseman kilpa-ajon maailmassa Mobil 1 sai ryhtymällä Williamsin Formula 1™ -tallin sponsoriksi vuonna 1978 ja NASCAR®-sarjan kuljettajan Rusty Wallacen auton nro 27 sponsoriksi vuonna 1987. Sittemmin Mobil 1:n läsnäolo kilparadoilla on kasvanut maailmanlaajuiseksi. Nykyään Mobil 1:n synteettisiin öljyihin luotetaan erityisesti siksi, että ne kykenevät tarjoamaan poikkeuksellista tehoa ja suojaa moottorille jopa kaikkein äärimmäisimmissä olosuhteissa. Mobil 1 -voiteluaineiden teknologisen ylivertaisuuden ovat todenneet niin autoteknikot, kilpa-ajajat, tallipäälliköt kuin maailman suurimmat autonvalmistajatkin.

Toimimme yhteistyössä useiden maailman suosituimpien ja menestyneimpien kilpatallien kanssa, mukaan lukien Aston Martin Red Bull Racingin Formula 1 -talli ja Stewart-Haas Racingin Monster Energy NASCAR® Cup Series -talli. Lisäksi teemme yhteistyötä monien muidenkin tahojen kanssa, muun muassa Porsche Motorsportin kanssa, jossa Mobil 1:tä pidetään ”virallisena teknologiakumppanina”. Tässä ominaisuudessa Mobil 1 toimii maailmanlaajuisessa yhteistyössä Porsche Motorsportin kanssa kaikissa autojen toimintaan liittyvissä asioissa, kaikissa kansainvälisissä Carrera Cup -kilpailuissa sekä nimikumppanina maailman nopeimmassa yhden merkin mestaruussarjassa, Porsche Mobil 1 Supercupissa. Mobil 1 on myös NASCAR®-sarjan virallinen moottoriöljy, minkä lisäksi se edistää moottoriurheiluun liittyviä hankkeita ympäri maailmaa.

Moottoriurheilu on ollut ja on yhä edelleen olennainen osa perintöämme ja syntyperäämme. Ponnistelemme kehittääksemme uusia edistyneitä teknologioita öljyjemme ja voiteluaineidemme tekemiseksi entistäkin paremmiksi. Tähän meitä innostaa halumme tuoda erinomaista suorituskykyä niin radoille kuin tieliikenteeseenkin.

 • Mobil 1™ moottoriöljyt

  Mobil™-tuotteet

 • Teknologiaa joka pullossa

  Katso videoilta ja lue, kuinka kokeneet insinöörimme kehittävät synteettisiä moottoriöljyjä ja voiteluaineita hyödyntäen ExxonMobilin viimeisintä teknologiaa.

  Lisätietoja
 • Aston Martin Red Bull Racing

  ExxonMobil tarjoaa Aston Martin Red Bull Racing -tiimille teknologiakumppanuuden, huipputehokkaat Mobil 1™ -voiteluaineet, Esso Synergy Racing Fuel -erikoispolttoaineen sekä tuen varikolla.

  Lisätietoja
 • Porsche Mobil 1™ Supercup

  Mobil 1™:stä tuli kauden 2007 alussa maailman nopeimman ja arvostetuimman yhden merkin mestaruussarjan, Porsche Mobil 1 Supercupin, nimisponsori.

 • Mobil 1™ The Grid

  Mobil 1™ tarjoaa television ja netin jännittävimmän moottoriurheilun.

  Lisätietoja
 • Löydä lähin jälleenmyyjä

  Mistä Mobil-voiteluöljyä voi ostaa? Ota selvää, mistä voit ostaa Mobil™-voiteluöljyjä Suomessa kuluttajana tai yritysasiakkaana.

  Lisätietoja