Stop-start-järjestelmät vastaavat muuttuviin polttoainetehokkuuden ja kasvihuonekaasupäästöjen säännöksiin insinööritaidolla. Teknologia on saavuttamassa myös autovalmistajien suosion. Jotkin valmistajat soveltavat teknologiaa kaikilla tuotantolinjoillaan. Stop-start-teknologian ymmärtäminen on tärkeämpää kuin koskaan.

Mobil 1™ - voiteluöljyjen teknologian toimivuuden todistaminen laboratoriossa

 
ExxonMobilin insinöörit tutkivat Mobil 1™ -voiteluöljyjen teknologiaa erityisen stop-start-testauksen avulla – 300 000 pysähdys- ja käynnistyssykliä kerrallaan. Insinöörit pyrkivät luomaan todellisuutta vastaavat vaikeat ajo-olosuhteet, joille ajoneuvot altistuvat elinkaarensa aikana. Tämä helpottaa Mobil 1 -öljyjen suorituskyvyn ja suojauksen tarkkaa mittaamista stop-start-järjestelmissä.
 
Yli 190 000 kilometrin pidennetyillä öljynvaihtoväleillä ajetun, 80 päivittäistä pysähdyksen ja käynnistyksen sykliä vastaavan simulaatioajon jälkeen ExxonMobilin insinöörit totesivat, että Mobil 1 ESP 5W-30 osoitti erinomaista suorituskykyä ehkäisten samalla kulumista äärimmäisissä stop-start-toiminnoissa.
 • Turboahtimet vs mekaaniset ahtimet

  Nykyaikaisissa moottoreissa saattaa olla sekä turboahdin että mekaaninen ahdin, mutta vain toinen välittää lisätehoa ja parantaa polttoainetehokkuutta.

  Lisätietoja
 • Mobil 1™ tarjoaa erinomaista suorituskykyä äärimmäisissä olosuhteissa.

  Autosi moottori on herkimmillään käynnistyksen yhteydessä. Tästä syystä oikean moottoriöljyn valinnalla voi olla merkittävä vaikutus. Täyssynteettinen Mobil 1™ -moottoriöljy säilyy juoksevana jopa -40 ⁰C:n lämpötiloissa. Moottori siis saa kaipaamansa öljyn heti käynnistyshetkellä.

  Lisätietoja
 • Miten Mobil Super™ auttaa suojaamaan moottoriasi?

  Mitä tulee moottorin suojaamiseen, kemialla on todellakin merkitystä.

  Lisätietoja
 • Kuinka pitkälle edistynyt tiede voi sinut viedä?

  Edistynyt täyssynteettinen moottoriöljy Mobil 1™ muuntuu molekyylitasolla antaakseen erinomaista suorituskykyä moottorillesi.

  Lisätietoja
 • Mobil 1™ nykyaikaisille moottoreille

  Voiteluaineet varmistavat moottorin toimivuuden ja ovat moottorinkehityksen tärkeitä rakennuspalikoita. Moottori on monimutkainen kone, jossa sadat liikkuvat osat toimivat monissa eri lämpötiloissa ja rasituksen alaisina. Valitsemasi öljyn tulee selvitä näistä olosuhteista, jotta se voi suojella moottoria kulumiselta, korroosiolta sekä lika- ja karstakertymiltä. 

  Lisätietoja
 • Hybridiajoneuvoille

  Saat tietoa erilaisista hybridiajoneuvoista ja Mobil 1™ polttoainetehokkaalle teknologialle antamasta suojasta.

  Lisätietoja