Autonhoitovinkkejä

Käytä Mobil 1™- moottoriöljyä: Miksi? Milloin? Miten?

Miksi öljymäärä on tarkistettava säännöllisesti?

Moottoriteknologian kehityksen myötä autot ovat nykyään erittäin luotettavia ja tarvitsevat aiempaa harvemmin huoltoa − huoltovälit ovat usein tuhansia kilometrejä aiempaa pidempiä. Se on tietenkin hyvä uutinen auton omistajan kannalta. Mutta se tekee myös öljymäärän säännöllisestä tarkistamisesta ja täyttämisestä entistä tärkeämpää. Muuten moottori saattaa olla vakavassa vaarassa. Öljymäärän vähetessä moottorissa jäljellä oleva öljy altistuu entistä suuremmalle rasitukselle sekä likaantuu ja kuluu nopeammin, jolloin auton suorituskyky heikkenee. Pian autosi moottori on vaarassa kulua, ylikuumentua ja vaurioitua.


Milloin öljymäärä on tarkistettava?

Ihannetapauksessa öljymäärä tarkistetaan viikoittain, kuten useimmat autonvalmistajat suosittelevat. Jos öljymäärä vähenee mittatikun suurimmasta tasosta pienimpään alle 1 500 km:n ajon aikana, autosi moottori kannattaa tarkastuttaa. Öljynkulutus vaihtelee eri automallien välillä ja ajotyylin mukaan.


Miten öljymäärä tarkistetaan ja miten öljyä lisätään?

1. Pysäköi auto tasaiselle alustalle, sammuta moottori ja odota 3–4 minuuttia, jotta öljy ehtii valua öljypohjaan.
2. Vedä moottoriöljyn mittatikku ulos, pyyhi se puhtaaksi ja työnnä se sitten uudelleen takaisin paikalleen ennen öljymäärän lukemista.
3. Jos öljymäärä on ylämerkin alapuolella, katso käyttöohjeesta, miten paljon öljyä on lisättävä. 
4. Irrota moottorin öljyntäyttöaukon korkki, lisää oikea määrä öljyä ja aseta korkki takaisin paikalleen.
5. Odota 60 sekuntia, jotta öljy ehtii valua moottorin öljypohjaan. Työnnä sitten mittatikku paikalleen, vedä se ulos ja katso uusi öljymäärän taso. Lisää öljyä tarvittaessa, ja aseta täyttöaukon korkki takaisin paikalleen.

Lue lisää Miksi, milloin, miten -esitteestä tai Usein kysyttyjä kysymyksiä -osiosta.