• Kyproslainen taksi on ajanut yli miljoona mailia Mobil 1 -öljyllä

  • Matka vastaa 40 kertaa ajoa maailman ympäri

  • Määräaikaisten testien mukaan moottori toimii yhä lähes yhtä hyvin kuin uutena.

 

Uusia tuloksia Mobil 1 -öljyn pitkän aikavälin testauksesta taksin moottorissa on nyt julkaistu. Kyproslaisen taksin moottorissa on käytetty Mobil 1™ -öljyä viimeiset 11 vuotta.

 

Tuoreimmassa baroskooppitutkimuksessa havaittiin, että moottori toimii yhä yhtä hyvin kuin uutena. Nokka-akselissa tai nokissa ei havaittu naarmuja tai hankaumia. Sylinteriputkien hoonausjäljissä ei myöskään ollut epämuotoisuutta. Lisäksi kampiakseli oli puhdas ja alkuperäisessä kunnossaan.

 

Taksinkuljettaja Ibrahim Incirlili on käyttänyt Mobil 1 -öljyä yli 11 vuotta silloisen esimiehensä suosituksen perusteella. Hän kertoo: ”Neljä vuotta sitten

Matalammat käyttökustannukset

ExxonMobilin polttoaineista ja voiteluaineista vastaava kenttäinsinööri Bahadır Çelik kertoo: ”On erittäin tärkeää varmistaa, että noudatat autonvalmistajan suosittelemia öljynvaihtovälejä, mutta käyttämäsi öljyn laatu on aivan yhtä tärkeää. Taksien moottorit toimivat vilkkaassa liikenteessä jatkuvassa nykivässä tahdissa. Tämä tarkoittaa, että ne kuluvat nopeammin, mikä johtaa aikaa vieviin korjaustöihin. Tämä aiheuttaa harmia taksiyhtiöille menetettyjen työtuntien ja kasvaneiden käyttökulujen kautta. Tällaisissa tapauksissa synteettiset Mobil 1 -moottoriöljyt voivat olla avuksi. Suojaamalla moottoreita taksiyhtiöt voivat pitää autonsa liikenteessä ja kuluttaa vähemmän rahaa huoltoihin. ”autoni saavutti miljoonan kilometrin rajan, ja moottori tutkittiin ensimmäistä kertaa. Moottori oli puhdas ja kuluminen minimaalista. Nyt sillä on ajettu 1,6 miljoonaa kilometriä, ja moottorin kunto on yhä hyvin samanlainen. En ole myöskään kärsinyt moottorivioista koko tänä aikana.”

Lisätietoa Mobil 1 -öljystä

Mobil 1, maailman johtava synteettisen moottoriöljyn tuotemerkki, sisältää kulumista estävää teknologiaa, joka tarjoaa tavalliset moottoriöljyt ylittävää suorituskykyä. 
 
Tämä teknologia mahdollistaa sen, että Mobil 1 vastaa autonvalmistajien ankarimpiakin vaatimuksia ja tarjoaa ylivertaista suojaa moottorin kulumista vastaan tavallisissa ja jopa äärimmäisissä oloissa. Mobil 1 auttaa maksimoimaan moottorin suorituskyvyn ja pidentää moottorin käyttöikää äärimmäisissä lämpötiloissa suojaten tärkeimpiä moottorin osia. 
 
Mobil-, Mobil 1- ja 1-kuvakkeet ovat Exxon Mobil Corporation -yhtiön tai jonkin sen tytäryhtiön rekisteröimiä tavaramerkkejä.