Pidä moottoriöljypulloa autossasi talvikuukausien aikana.

Joulun lähestyessä kuljettajat lähtevät usein tavallista pidemmille ajomatkoille. Määrätyt ylläpitotoimet, kuten moottoriöljyn ja lasinpesunesteen oikean tason varmistaminen, pitäisi suorittaa ennen tällaisia matkoja. Paikoissa, joissa sää saattaa olla erityisen kylmä, suositellaan ajoneuvon voiteluaineeksi synteettistä öljyä. Tämä siksi, että synteettinen öljy säilyttää tehonsa matalissakin lämpötiloissa.
 
Vaikka talvi tuo usein mukanaan epäsuotuisia sääolosuhteita, lähtevät monet perheet matkoille, jotka vievät heidät kauas kotoa. Tämän takia auto tulee valmistella asianmukaisesti matkaa varten ennen lähtöä, mikä tarkoittaa moottoriöljyn ja lasinpesunesteen tason tarkistamista. 
 
Autoilijoiden kannattaa huomioida myös talvisissa olosuhteissa mahdollisesti heikentyvä näkyvyys. Kuluneet tuulilasinpyyhkijät jatkavat heikentymistään huomattavasti nopeammin, kun niitä käytetään erityisen kylmissä oloissa.

Tarkista rengaspaineet

Monet unohtavat tarkistaa rengaspaineet. Rengaspaineiden säätäminen on tärkeää ajettaessa pitkiä matkoja kylmässä säässä.

Rengaspaineiden pitäisi olla kylmällä säällä hieman tavallista korkeammat. Oikeat rengaspaineet auttavat vähentämään polttoaineen kulutusta ja tarjoavat paremman pidon. Liian matalat rengaspaineet ovat turvallisuusriski ja saattavat heikentää auton hallittavuutta.

Saadaksesi selville autonvalmistajan autoosi suosittelemat rengaspaineet, tutustu autosi omistajan käsikirjaan tai kysy renkaiden jälleenmyyjältä.

Vältä kylmäkäynnistyksiä

Kylmäkäynnistys matalassa lämpötilassa rasittaa auton moottoria. Moottori kannattaa lämmittää ennen lyhyitä tai pitkiä matkoja. Siksi talvella kannattaa käyttää moottoria niin usein kuin mahdollista, jotta se ei jäähtyisi liikaa. 

Lämmitetty auto kuluttaa matkan muutaman ensimmäisen kilometrin aikana huomattavasti vähemmän polttoainetta kuin auto, jonka moottori on kylmä. Jos annat moottorin jäähtyä liian usein pitkällä matkalla varmistamatta, että on olemassa paikka, jossa auton voi pitää lämpimänä (edes matkan päätepisteessä), voivat matkan kustannukset olla yllättävän suuret. 
 
  • Ajaminen Euroopassa

    Eurooppalainen ajomatka on erinomainen vaihtoehto säännölliseen lomaan. Voit olla varma, että sinulla on miellyttävä matka, jos suunnittelet reitin etukäteen.

    Lisätietoja
  • Kesäajo

    Taloudellinen ajo ja autojen huolto voivat pitää kustannukset alhaalla.

    Lisätietoja