Asiantuntijoiden näkemyksiä – PetroChina

 • Mobil Delvac 1™ 5W-40 ja tekninen tukipalvelu säästää yli 12 000 Yhdysvaltain dollaria vuodessa
 • Chinese North-Benz 2629 kuorma-auton moottorit
 • Kuljetuskalusto, PetroChina Sichuan Logging Company, Kiina.
 • Mobil™-asiakas vuodesta 2003

Tavoite

Sen varmistaminen, että kaluston voitelu toimii ongelmitta vaativissa metsätyömaan käyttöoloissa. Pitkäaikaisten käyttökulujen pienentäminen pidentämällä moottorin käyttöikää ja alentamalla käyttökuluja
 

Tilanne

SLC:n (Sichuan Logging Company) ykköskalustoon kuuluu neljä kiinalaista North-Benz 2629 -kuorma-autoa ja kaksi Peterbilt-kuorma-autoa. SLC on yksi Kiinan merkittävimmistä puutavarayrityksistä. SLC:n kalustoa käytetään vaativilla metsätyömailla Luoteis-Kiinassa. Metsätyömaan lämpötila on kesällä yli 40 °C ja talvella alle –40 °C, ja lisäksi tasankoalueilla sataa usein runsaasti lunta ja vettä. Moottorit joutuvat työskentelemään hakkuuaikaan jatkuvasti yli 60 vuorokauden ajan.
 

Ratkaisu

SLC pyysi ammattiapua Mobililta, ja vuonna 2003 kuorma-autoissa alettiin käyttää Mobil Delvac 1 5W-40 -öljyä. Mobil-voiteluinsinöörit järjestivät paikan päällä myös teknistä tukea, mukaan lukien voiteluohjeistusta ja -koulutusta, voiteluun liittyvien tietojen ja huoltokäytäntöjen parantamiseksi. Kaluston kaikkia kuorma-autoja valvottiin säännöllisellä moottorin tarkastupalvelulla.

Tulos

Mobilin ammattimaisen teknisen palvelun ja Mobil Delvac 1 5W-40 -öljyn tarjoaman suojan ansiosta kaikki kuorma-autojen moottorit toimivat asianmukaisesti ilman voiteluongelmia. Kokonaiskustannukset ovat pienentyneet merkittävästi ja SLC:n tuotanto on turvattu ja parantunut.
 

Hyöty

Vuonna 2003 tapahtuneen Mobil Delvac 1 5W-40 -öljyn käytön aloittamisen jälkeen joka vuosi on säästetty 12 684 Yhdysvaltain dollaria. Säästöjä ovat muun muassa seuraavat:
 • Pienentynyt dieselöljyn kulutus
 • Pienentynyt voiteluaineen ja suodattimien kulutus
 • Pienentyneet huoltokustannukset
 
 • Mobil Delvac™ - tuotteet

  Dieselmoottorisi tarpeisiin löytyy varmasti sopiva Mobil Delvac™ -voiteluaine raskaan kaluston öljyistä voitelurasvoihin ja jäähdytysnesteisiin.

  Lisätietoja
 • Miksi kannattaa valita synteettinen moottoriöljy?

  Auton moottori on monimutkainen kone, jonka satoihin liikkuviin osiin kohdistuu vaihtelevia lämpötilaolosuhteita ja eri kuormitustekijöitä. Valitsemasi öljyn täytyy pystyä takaamaan moottorin suorituskyky näistä tekijöistä riippumatta ja suojaamaan moottoria.

  Lisätietoja