Mobil Delvacin™ historia

Mobil Delvac™ on maailman ensimmäisiä dieselmoottoreille tarkoitettuja öljyjä, joka on on yli 90-vuotisen historiansa ajan vastannut kuorma-autoalan jatkuvasti kasvaviin tarpeisiin jatkuvalla innovoinnilla ja suorituskyvyllä. Mobil Delvac on ollut edelläkävijä niin varhaisten yhden miehen rekkafirmojen kuin nykyaikaisten suurten ja erikoistuneiden kuljetusliikkeiden tarpeiden täyttämisessä. Matkan varrella sillä on ollut voitettavanaan monia haasteita ja esteitä. Katsoessamme taaksepäin historiaan katsomme samalla myös eteenpäin.

1892 – Dieselmoottorin keksiminen

Saksalainen insinööri Rudolf Diesel haki patenttia mullistavalle puristussytytyksiselle moottorille, joka nimettiin keksijänsä mukaan.

1925 – Delvac syntyi

ExxonMobilin edeltäjän Vacuum Oilin tutkijat kehittivät erikoisöljyn, joka kesti dieselmoottorien korkeaa painetta ja kuumuutta. Vacuum Oil rekisteröi tuotteen vuonna 1925 nimellä Diesel Engine Lubricant by Vacuum Oil eli DELVAC. Mobil Delvac -brändi syntyi virallisesti.

1930-luku – Ensimmäinen kuorma-autobuumi

Maanteiden lisääntyminen sekä pneumaattisten renkaiden ja dieselmoottorien yleistyminen kaupallisissa ajoneuvoissa loi ensimmäisen kuorma-autoalan buumin.

1940-luku – Diesel dominoi teillä

Dieselmoottorien hyvä suorituskyky toisen maailmansodan aikana lisäsi niiden suosiota kaupallisissa ajoneuvoissa sodan jälkeisinä vuosina. Monet kuorma-autonkuljettajat käyttivät Mobil Delvacia™, joka oli ensimmäisiä nimenomaan dieselmoottoreille suunniteltuja öljyjä.

1956 – Valtatiet yhdistivät mailman

Yhdysvaltain hallitus hyväksyi Federal Highway Act -lain ja rahoitti noin 65 000 valtatiekilometrin rakentamisen. Kolme vuotta myöhemmin Yhdistyneet kansakunnat käynnisti Aasian valtatiehankkeen, jonka tarkoitus oli rakentaa Aasian maita toisiinsa ja Eurooppaan yhdistäviä teitä. Nämä mittavat valtatiehankkeet aiheuttivat kuorma-autoalalla räjähdysmäisen kasvun.

1977 – Synteettiset tuotteet saapuivat

Raskaaseen käyttöön tarkoitettu synteettinen Mobil Delvac -moottoriöljy tuotiin markkinoille. ExxonMobil oli aiemmin samalla vuosikymmenellä tuonut markkinoille ensimmäisen synteettisen dieselmoottoriöljyn nimeltään Mobil Delvac SHC™.

1999 – Kuorma-autoketjun valinta

Mobil Delvac valittiin raskaan kaluston dieselmoottoriöljyksi kaikkiin entisen Petro Stopping Centers -palveluyhtiön toimipaikkoihin. Nykyisin Petro Stopping Centers on osa Yhdysvaltain suurinta kuorma-autojen palveluketjua TA/Petroa.

2000-luku – Maailmanlaajuinen suosio

Jatkuvan innovoinnin ja poikkeuksellisen suorituskyvyn ansiosta miljoonat kuorma-autonkuljettajat ympäri maailman ovat valinneet Mobil Delvac -dieselmoottoriöljyn.
 

2005 – Uusi nopeusennätys

Heinäkuun 16. päivänä Kenworth T400, jossa käytettiin Mobil Delvacia, pääsi Australian Queenslandissa Guinnessin ennätystenkirjaan maailman nopeimpana dieselkäyttöisenä rekkana saavutettuaan yli 182 kilometrin keskituntinopeuden kilometrin matkalla.

2009 – Uusi tuote

Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 – uusi alhaisen viskositeetin synteettinen dieselmoottoriöljy – esiteltiin eri puolilla Eurooppaa. Vuonna 2013 sitä oli saatavilla ympäri maailman.

2010 – Suositeltu jäähdytysaine

Mobil Delvac™ Extended Life Coolant/Antifreeze valittiin 200-plus TravelCenters of America and Petro -kuorma-autokeskusten ensisijaiseksi jäähdytysaineeksi Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

2014 – Daimler valitsi Mobil Delvacin

Daimler Trucks North America (DTNA) valitsi Mobil Delvac 15W-40 -öljyn tehdastäyttötuotteeksi lähes kaikkiin Freightliner- ja Western Star -merkkisiin luokan 8 kuorma-autoihin. Yhtiö valitsi Mobil Delvacin tehdastäyttö-öljyksi myös DTNA:n polttoainetehokkaisiin Freightliner Cascadia Evolution-malleihin.

2014 – NASCAR – Kohti puhtaampaa tulevaisuutta

Huhtikuun 4. päivänä NASCAR ilmoitti, että synteettistä Mobil Delvac 1™ LE 5W-30 -dieselmoottoriöljyä käytetään sen 65 kalusto- ja huoltoajoneuvossa (ja 16 generaattorissa) osana NASCAR™ Race to Green -ohjelmaa.

 

2015 – 90 vuotta tuli täyteen

 Helmikuun 17. päivänä 2015 tuli kuluneeksi 90 vuotta siitä, kun Delvac-dieselmoottoriöljylle myönnettiin patentti. Brändi juhli koko vuoden pitkää ja tuottoisaa kumppanuuttaan kuorma-autoalan kanssa.
 
 • Mobil Delvac™ - tuotteet

  Dieselmoottorisi tarpeisiin löytyy varmasti sopiva Mobil Delvac™ -voiteluaine raskaan kaluston öljyistä voitelurasvoihin ja jäähdytysnesteisiin.

  Lisätietoja
 • Mobil Super™ moottoriöljyt

  Olipa käytössä Mobil 1™ tai Mobil Super™, Mobil™-tuotteet täyttävät tai ylittävät uusimmat öljyalan ja ajoneuvovalmistajien standardit 

  Lisätietoja
 • Mobil Delvac™ asiantuntijoiden näkemyksiä

  Asiantuntijoiden näkemyksiä Mobil Delvac™ on omistajakuljettajien ja kuljetusyrittäjien valinta. Katso, mitä he sanovat tuotteistamme.

  Lisätietoja
 • Öljyt ajoneuvovalmistajien mukaan

  Mobil Delvac™ on saanut yli 2 000 moottorivalmistajan hyväksynnän ja yli 300 alkuperäisosien valmistajan suosituksen.

  Lisätietoja