Hybridiajoneuvot ja niiden "vihreä" teknologia ovat jossakin määrin tutumpia nykypäivän keskivertokuluttajalle. Kuitenkin yleinen tuntemus on vähäisempää näiden nykyaikaisten moottorien toiminnasta, käytettävistä vaihtoehtoisista voimansiirtotyypeistä ja moottoriöljyn keskeisestä roolista niissä.

Erilaiset ratkaisut: Kolme hybridistä voimansiirtoa

 
Voimansiirron tarkoituksena on siirtää tehoa auton pyöriin. Perinteinen voimansiirto sisältää moottorin, vaihteiston, käyttöakselin, jousituksen ja pyörät. Hybridiajoneuvojen voimansiirroissa on enemmän osia, ja insinöörit ovat maksimoineet hybridirakenteen edut erilaisilla voimansiirtoratkaisuilla – sarja, rinnakkainen ja näiden yhdistelmä.
 
Sarja – Sähkömoottori tuottaa tehoa pyörille. Moottori saa sähköä akusta tai sisäisen polttomoottorin pyörittämältä generaattorilta.
 
Rinnakkainen – Sähkömoottori ja polttomoottori tuottavat yhdessä tehoa pyörille.
 
Yhdistelmäkokoonpano – Sähkömoottori tai polttomoottori voi tuottaa itsenäisesti tehoa pyörille.
 
Vain sähkön tai vain polttomoottorin käyttö sallii yhdistelmäkokoonpanon tarjota voimansiirtoratkaisuista parasta polttoainetehokkuutta. Yhdistelmäkokoonpano saattaa hitaammilla nopeuksilla toimia sarjavoimansiirtona ja vaihtaa vain polttomoottoriin suuremmilla nopeuksilla. Yhdistelmäkokoonpanon joustava toiminta käyttää vähemmän polttoainetta ja tarjoaa ihanteellisen tehokkuuden.
 
 • Stop-start –järjestelmille

  Lue lisää stop-start-järjestelmien toiminnasta ja katso, miten Mobil 1™ -öljy suoriutui ajoneuvojen äärimmäisissä stop-start-testeissä.

  Lisätietoja
 • Turboahtimet vs mekaaniset ahtimet

  Nykyaikaisissa moottoreissa saattaa olla sekä turboahdin että mekaaninen ahdin, mutta vain toinen välittää lisätehoa ja parantaa polttoainetehokkuutta.

  Lisätietoja
 • Mobil 1™ tarjoaa erinomaista suorituskykyä äärimmäisissä olosuhteissa

  Autosi moottori on herkimmillään käynnistyksen yhteydessä. Tästä syystä oikean moottoriöljyn valinnalla voi olla merkittävä vaikutus. Täyssynteettinen Mobil 1™ -moottoriöljy säilyy juoksevana jopa -40 ⁰C:n lämpötiloissa. Moottori siis saa kaipaamansa öljyn heti käynnistyshetkellä.

  Lisätietoja
 • Miten Mobil Super™ auttaa suojaamaan moottoriasi?

  Mitä tulee moottorin suojaamiseen, kemialla on todellakin merkitystä.

  Lisätietoja
 • Kuinka pitkälle edistynyt tiede voi sinut viedä?

  Edistynyt täyssynteettinen moottoriöljy Mobil 1™ muuntuu molekyylitasolla antaakseen erinomaista suorituskykyä moottorillesi.

  Lisätietoja
 • Mobil 1™ nykyaikaisille moottoreille

  Voiteluaineet varmistavat moottorin toimivuuden ja ovat moottorinkehityksen tärkeitä rakennuspalikoita. Moottori on monimutkainen kone, jossa sadat liikkuvat osat toimivat monissa eri lämpötiloissa ja rasituksen alaisina. Valitsemasi öljyn tulee selvitä näistä olosuhteista, jotta se voi suojella moottoria kulumiselta, korroosiolta sekä lika- ja karstakertymiltä. 

  Lisätietoja